Sárgabarackos-pekándiós-csokoládés sütemény receptHány személyre: 4-6
» 12 dkg
liszt» 4 dkg sütőporos
liszt» 2 kk. sütőpor
» 6 dkg világos barna
cukor» 6 dkg por
cukor» 1
tojás» 2 csepp vaníliaeszencia
» 3 ek. napraforgóolaj
» 10 dkg félédes
csokoládé, durvára vágva
» 3 dkg aszalt sárgabarack, felaprítva
» 3 dkg pekándió, feldarabolva
» 6 dkg por
cukor» 2 ek.
narancslé
Egy tálban a
lisztekhez keverjük a sütőport, a cukrokat, a
tojást, az eszenciát, majd fokozatosan az olajat is hozzáadjuk. Amikor már szépen összeállt, a csokit, a barackot és a diót is belekeverjük, majd 12 golyót csinálunk belőle, és sütőpapírra tesszük. Mindegyiket kilapítjuk, majd előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 10-12 percig sütjük. Eközben a por
cukorból és a
narancsléből
cukormázat készítünk, és ezzel díszítjük a langyos süteményeket. Amint megkötött a máz, már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>