A kapcsos sütőformát sütőpapírral béleljük ki. A sütőt 200 ° C-ra melegítjük elő. Robotgéppel a
tojásokat
cukorral habosra felverjük. A
liszthez adjuk hozzá a kávéport, és a
tojásos krémhez keverjük. A tésztából 3-4 evőkanálnyit kenünk a forma aljára, és 10-12 perc alatt megsütjük és hagyjuk hűlni. Ezenkívül még 5 ilyen tésztalapot sütünk ki. Két bögre
tejszínből és egy csomag habfixálóból habot verünk, és hozzá adjuk az erős kávét. ezzel a krémmel megkenjük az összes tésztalapot és egymásra helyezzük őket. A maradék habfixálót és a
tejszínt újra keményre verjük fel. Bevonjuk a torta minden oldalát és a te
tejét.
A díszítéshez
csokoládét olvasztunk fel gőz felett. A csokit zacskóba kanalazzuk, a sarkát kicsit levágjuk és tetszés szerint dekoráljuk. A tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>