Egy kerek, kapcsos sütőformát sütőpapírral béleljük ki. A sütőt 175 °C-ra melegítjük elő. A
tojásokat külön választjuk, a
vajat felolvasztjuk. A
tojásfehérjéből kemény habot verünk egy csipet
sóval. A
tojássárgáját habosra keverjük a
cukorral, és hozzá adjuk a kókuszreszeléket. Liszthez sütőport és
kakaóport szórunk. a habot és a keveréket összedolgozzuk az olvasztott
vajjal együtt. A tésztát a formába öntjük és a sütőben 25-30 percig sütjük. Miután elkészült, kivesszük és hagyjuk a formába kihűlni. A töltelékhez a zöld
citrom levét kifacsarjuk és az
ananászlekvárhoz keverjük. A süteményt félbevágjuk és az aljára kenjük a lekvárt. Te
tejéhez tortabevonót és a kókusz
zsírt olvasztunk fel gőz felett, majd bevonjuk. Díszítjük kókuszchipsszel és kandírozott
ananászdarabokkal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>