Az
almákat meghámozzuk, majd négybe vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy edényben fél bögre vizet forralunk, melyhez hozzá adjuk a porcukrot és a
citromlevet. Miután felforrt a
víz, az
almákat beletesszük és fedő alatt 6-8 percig puhára főzzük.
A zabpehely elkészítéséhez felforraljuk az 1 evőkanál
vajat, félbögre
tejszínnel és a por
cukorral. Majd hozzá keverjük a zabpelyheket, és hagyjuk kihűlni.
A sütőt 175°C-ra melegítjük. Zsírral kenjük ki a sütőformát.
A tésztát 10 dkg
vajból, egy bögre
lisztből, fél bögre
cukorból, és két
tojásból keverjük ki. A tésztát a formába öntjük, te
tejére halmozzuk az
almát, majd végezetül a te
tejét megszórjuk a zabpehellyel. A sütőben 35-40 percre tesszük be, és addig sütjük, míg aranybarna színű nem lesz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>