Diós kocka receptHány személyre:
» 1 bögre = 150 ml
» A kevert tésztához:
» 1 csomag (250g) puha
vaj» 1 bögre (150g)
cukor» 2 tasak vanilin
cukor» 1 csipetnyi
só» 4
tojás» 2 bögre (200g) búza
liszt» 1 tetézett evőkanál
kakaópor
» 2 csapott teáskanál sütőpor
» 1 csapott teáskanál őrölt
fahéj» 1 bögre (80g ) finomra vagdalt dió
» A mázhoz és díszítéshez:
» 2 bögre (egyenként 150g)
csokoládébevonó
» 20 egész dióbél
A tésztához keverőgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük a
vajat. A vanillincukrot, cukrot és
sót apránként hozzáadva tovább keverjük, míg sima egyenletes masszát nem kapunk.
A
tojásokat egyenként tesszük bele és mindegyikkel kb. fél percig keverjük a masszát. A
lisztet elkeverjük a sütőporral,
kakaóporral és
fahéjjal, átszitáljuk, majd közepes fokozaton, két részletben a masszához keverjük. A vagdalt diót rövid idő alatt ugyancsak belekeverjük.
30x40 cm-es, kikent sütőlemezre simítjuk a tésztát és a sütőbe helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C előmelegítve)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő:kb. 25 perc
Sütés után a süteményt sütemény
rácsra helyezett sütőlemezen hagyjuk kihűlni.
A bevonót a csomagoláson lévő leírás szerint feloldjuk, a süteményre kenjük, ezt 20 darabra osztjuk, és dióval díszítjük.
Sütési idő: 25 perc
Összesen:
81g fehérje, 330
zsír
462 szénhidrát
25 107 kJ, 5985 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>