A
vajat a tésztához habosra verjük keverőgéppel a legmagasabb fokozaton. A vanillincukrot és cukrot apránként hozzáadva tovább keverjük, míg egyenletes sima masszát nem kapunk.
A
tojásokat egyenként beletesszük, a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük. A
lisztet a sütő- és
kakaóporral elvegyítjük, átszitáljuk és közepes fokozaton részletben a
vajmasszába keverjük, végül a rumot is hozzáadjuk és rövid ideig keverjük.
A tésztát (30x40 cm-es, kikent) sütőlemezre tesszük, elsimítjuk a te
tejét, majd a sütőbe helyezzük a lemezt.
Felső/al
só hőfok: kb. 200°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 180°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
sütési idő: kb. 20 perc
Sütemény
rácsra helyezzük a sütőlemezt sütés után. Ha kihűlt a sütemény, por
cukorral meghintjük.
A csomagoláson lévő leírás szerint elkészítjük a
cukormázt, és a süteményre csurgatjuk.
Ötlet:
Lefelé fordított csészével sablonokat vághatunk ki, ezeket a süteménykockára helyezve meghintjük a süteményt por
cukorral. A sablonok óvatos eltávolítása után a mázt a kockára csöpögtetjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Összesen:
87 g fehérje, 288 g
zsír
703 g szénhidrát
28 383 kJ, 6770 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>