Keverőtálba öntjük a tésztához a
tejszínt. A sütőporral elkevert
lisztet a tálba szitáljuk, majd a vanillincukrot és a cukrot hozzáadjuk. Gyúrófejjel ellátott keverőgéppel először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton az egészet jól eldolgozzuk.
Kissé átgyúrjuk egy enyhén
lisztezett munkalapon, majd ezután a tésztát (30x40 cm-es kikent) sütőlemezen kinyújtjuk, és a sütőbe helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 180°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
sütési idő: kb. 10 perc
Közben a te
tejéhez a
mogyorót, a cukrot és a
vajat edényben felfőzzük keverés mellett. A masszát- ha kissé lehűlt- az elősütött tésztalapra kenjük. Sütőbe tesszük a süteményt és azonos hőfokon készre sütjük 10-15 perc alatt.
Sütemény
rácsra tesszük a sütőlemezt, és a kész süteményt hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: 10-15 perc
Összesen:
57 g fehérje, 301 g
zsír
621 g szénhidrát
22 612 kJ, 5400 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>