A megtisztított, megmosott, leszárított májakat,
sóval és szurokfűvel fűszerezzük, majd hűtőbe rakjuk. A megmosott és lecsöpögtetett hájat felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, kevés
vízzel felengedjük, majd párolni kezdjük. Beletesszük a szeletekre vágott
hagymát, a felaprított
fokhagymát, majd megsütjük a hájat. A májat egy tepsibe rakjuk, ráöntjük a libaháj
zsírját,
babérlevéllel és
borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a szeletekre vágott
almát,
paradicsomot és
paprikát. Közepes fokozaton készre sütjük. Leszűrjük, a levét ráöntjük a májakra, majd hűtőbe tesszük.
Kenyérrel és sült
hagymakarikával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>