A
mogyoróhagymát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A birs
almákat áttöröljük, megmossuk, negyedekre vágjuk, majd a magházukat kivágjuk. A mangót meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A
narancsok levét kifacsarjuk. Mindezt 2,5 dl
vízzel lábosba öntjük, elkeverjük benne a
sót és a cukrot, majd 1 órára állni hagyjuk.
Előkészítjük a fűszereket: a csilit megmossuk, karikára vágjuk. A
citromleveket leöblítjük, félbevágjuk, a középső ereket kivágjuk. Ezután apróra vágjuk a leveleket. A
borókabogyót megtörjük. A csilit, a
citromfüvet, a
borókabogyót és a
fahéjrudat a gyümölcshöz keverjük. A
chutney-t 20 percig takarékon fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk az
almaecetet, fedő alatt további 5 percig főzzük, az utol
só 2 percben a fedőt levesszük. Ha a lé elforrna, mielőtt a birs megfőne, kevés
vízzel pótoljuk.
A kész
chutney-t üvegekbe öntjük, és a dzsemhez hasonló módon tároljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>