Burgonya-, zöldbab- és sajtsaláta receptHány személyre: 4 személyre
» 500 g félbevágott, megsikált új
burgonya» 250 g zöldbab
» 125 g szeletelt
feta sajt» 80 g durvára vágott tört dió
» 60 ml extraszűz
olívaolaj» 1 evőkanál balzsam
ecet»
só és frissen őrölt fekete
bors
Forró
vízben főzzük ropogósra 2-3 perc alatt a zöldbabot. Szedjük ki és hűtsük le hideg
vízben, majd csepegtessük le. Tegyük egy
salátástálba. A
burgonyát is főzzük meg. Szűrjük le, hűtsük le és tegyük a
salátástálba. Forrósítsunk fel 2 teáskanál olajat és a diót 2 perc alatt süssük aranyszínűre. A diót és a
feta sajtot is adjuk a többihez a
salátástálba.
Öntet:
A maradék olajat, a balzsam
ecetet, a
sót és a
borsot öntsük csavaros üvegbe, zárjuk le, és rázzuk össze. Öntsük a
burgonyás keverékre és alaposan forgassuk át, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>