Roston sült paprika zhuglevessel receptHány személyre: 4 személyre
» 4 roston sült hámozott piros
paprika» 600 ml zöldségleves
» 150 ml
paradicsompüré
» 4 ek. friss
korianderlevél
» 1 ek. balzsam
ecet» 1 ek.
méz»
só és frissen őrölt
bors» Zhug elkészítéséhez:
» 3 gerezd durvára vágott
fokhagyma» fél tk.
koriandermag
» fél tk.
köménymag
» 2 piros
chili, félbevágva, kimagozva
» 4 ek.
olívaolaj» 1 nagy fej reszelt vörös
hagyma
Roston sült
paprika:
Grill
rácson süssük meg a
paprikát 10-12 percig. Tegyük zacskóba, és hagyjuk kihűlni. Egy késsel vegyük ki a magokat.
Zhug:
Egy száraz serpenyőben süssük 5 percig a
hagymát, a
köménymagot és a
chilit. Adjuk a
hagymához az olajat, és főzzük még 10 percig. Hagyjuk hűlni. Tegyük robotgépbe, adjuk hozzá a roston
paprikát, 6 ek. zöldséglevest, a
paradicsompüré és a friss
koriandert. Keverjük pürésre. Tegyük a levest egy edénybe, és melegítsük fel. Időnként keverjük meg, majd keverjük hozzá a maradék levest, és
sózzuk,
borsozzuk. Adjuk hozzá még a
mézet és az
ecetet. Keverjük össze, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>