» 400 g érett, de kemény szilvaparadicsom » 1 félbevágott piros színű paprika, kimagozva » 1 félbevágott zöld színű paprika, kimagozva » 1 lilahagyma, 5 mm-es karikára szelve » 6 ek. olívaolaj » 2 szelet 10 percre vízbe áztatott, majd kinyomkodott » fehér kenyér » fél szelet uborka » 2 geerzd zúzott fokhagyma » 2 ek. vörösborecet » 1 ek. friss oregánólevél » 4 friss bazsalikomlevél, plusz a díszítéshez » 1/4 tk. őrölt kömény » fél tk. kristálycukor » 3 ek. ketchup » só és frissen őrölt bors » pirított zsemlekocka a tálaláshoz
2 evőkanál olívaolajjal kenjük be a paradicsomokat, a paprikákat és a hagymát. Forrósítsuk fel a grillsütőt, és 10 percig grillezzük a zöldségeket. Hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk kockára, tegyük tálba, de 2 evőkanállal tegyünk félre a tálaláshoz. A kenyerek morzsoljuk szét, adjuk hozzá az uborkát, a fokhagymát, az ecetet, 300 ml vizet, a fűszernövényeket, a köménymagot és a maradék olajat. Ízesítsük, majd adjuk hozzá cukrot és a ketchupot. Hagyjuk állni, 6 órát. Robotgépben keverjük pépesre, majd durva szitán szűrjük át. Tegyük tányérokra, a félretett zöldségekkel, szórjuk meg pirított zöldségekkel. Díszítsük bazsalikommal.
Elkészítési idő: 40 perc, plusz az érlelési idő.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom