A
zeller szárát 5-6 centis darabokra, a levelét pedig durvára aprítjuk. Forró serpenyőben olajat melegítünk, majd beleszórjuk a
zeller levelét. Sóval ízesítjük. Mikor kissé megpárolódott, összeesett, szórunk rá 1-2 evőkanálnyi Mediterrán csirke alap port és kb. 1 dl
tejjel felforraljuk. Amíg ez forr, egy keverőtálban összeütjük a
tojásokat és egy kézi habverővel felhabosítjuk. Ekkora már a felfújt alapja is elkészült. Néhány perces hűlés után a serpenyőből a felvert
tojáshoz kanalazzuk a
zellert, majd 3 evőkanálnyi
lisztet adunk a
tojásos masszához. Hőálló tálakba adagolva 220 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Amíg ez készül a
zellergumót hajszálvékonyra felszeleteljük és a feldarabolt
zellerszárakkal együtt a forró olajban aranysárgára pirítjuk. Tálalunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>