» 500 g spagetti » 2 meghámozott és felszeletelt körte » 150 ml zöldségleves » 100 ml száraz fehérbor » 2 ek. vaj » 1 ek. olívaolaj » 1 karikára vágott hagyma » 1 gerezd zúzott fokhagyma » 50 g félbevágott dióbél » 2 ek. aprított oregánó » 1 ek. citromlé » 100 g enyhe kékpenészes sajt » só, bors » oregánó
Főzzük meg a spagettit. Egy fazékban öntsük a körtére a levest és a bort. Főzzük 10 percig, majd szűrjük le és a főzőlevet tegyük félre.
Forrósítsunk fel vajat és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát. Keverjük bele az oregánót, diót, citromlevet.
Tegyük bele a körtét 4 ek. főzőlével. Adjuk hozzá a sajtot és főzzük pár percig. Ízesítsük. Tésztát keverjük össze a szósszal.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom