Előkészítés:
A
narancsokat megmossuk,leszárítjuk,az egyiket karikákra szeleteljük,a másiknak a sárga héját lereszeljük (a gyümölcs többi részét más célra felhasználhatjuk). A
banánok héját eltávolítjuk,a gyümölcsöket 2-3 darabra vágjuk.
Elkészítés:
1.A Rama
margarint serpenyőben megforrósítjuk,a
banánokat oldalanként 3-3 percig pirítjuk benne.Kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk.
2.A serpenyőben visszamaradt Rama
margarinon a cukrot karamellizáljuk.Ráöntjük a whiskyt (gyerekeknek meggylével csináljuk) és a
tejszínt,összeforraljuk,a sült
banánokra kanalazzuk.A
narancshéjdarabokkal (vagy akár csokiforgáccsal) megszórva tálaljuk.
Szerző:
Snifi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>