» 6 ek. olívaolaj » 250 g piros krumpli, meghámozva és 2.5 cm-es » darabokra vágva » 250 g paszternák, felaprítva » 200 g karórépa, 2,5 cm-es szeletekre vágva » 150 g sárgarépa, felaprítva » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 50 g mag nélküli fekete olajbogyó » 200 g konzervparadicsom, lecsöpögtetve, szeletelve » 150 ml paradicsompaszta » 2 tk. finomra vágott, friss oregánó vagy 1 tk. szárított oregánó » só és frissen őrölt bors
Melegítsük fel az olajat egy nagy tűzálló edényben, és közepes lángon és kevergetve pároljuk meg a gyökérzöldségeket és a fokhagymát 2-3 percig. Adjuk hozzá az olajbogyókat, és főzzük még 5 percig. Tegyük hozzá a paradicsomot és a passatát.
Az edényt fedjük le, és tegyük be a sütőbe. Süssük 50 percig. Időnként ellenőrizzük, és ha kell, adjunk hozzá vizet. A sütés vége előtt 5 perccel adjuk hozzá az oregánót, ízesítsük, és keverjük meg.
Elkészítési idő: 1 1/4 óra.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom