» 2,5 cm-es hosszú, friss hámozott gyömbérgyökér » 2 gerezd hámozott fokhagyma » 2 zöld chili » 1 fej apróra vágott vöröshagyma » 125 ml natúr joghurt » 6 ek. zöldséolaj » 4 összetört karadmomhüvely » 1 babérlevél » 1 tk. őrölt kömény » 1/4 tk. kurkuma » 1 tk. őrölt koriander » 1 nagyobb fej karfiol, rózsáira szedve » 200 g barna lencse, megfőzve » 200 g felaprított konzervparadicsom » 300 ml zöldségleves » 200 g friss vagy mélyhűtött spenót » só és frissen őrölt bors
Robotgépben keverjük pürévé a gyömbért, a fokhagymát és a chilit. Adjuk hozzá a vöröshagyma felét és a joghurtot. Az olajat melegítsük fel, adjuk hozzá a kardamomot, a babérlevelet, és főzzük 30 másodpercig kis lángon. Adjuk hozzá a maradék hagymát, és süssük enyhén barnára. Tegyük bele a köménymagot, a kurkumát és az őrölt koriandert. Főzzük még 10-12 percig. Adjuk hozzá a karfiolt, a lencsét és a joghurtos keveréket, majd a paradicsomot, a maradék olajat és a zöldséglevest. főzzük lassú tűzőn 10-12 percig. Vágjuk össze a spenótot, és a főzés vége előtt 5 perccel tegyük bele. Ízesítsük.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom