Kukoricás-édesköményes piros paprikák receptHány személyre: 4 személyre
» 4 db piros színű
paprika» 2 ek.
olívaolaj, plusz a kikenéshez
»
só és frissen őrölt
bors» töltelékhez:
» 2 kisebb, apróra vágott édes
kömény» 150 ml
tejszín
» 2 gerezd zúzott
fokhagyma» 1 tk.
köménymag
» 100 g kukorica
» 1 ek. pirított fenyőmag
» 55 g reszelt
parmezán sajt» 2 ek. kukorica
liszt
Vágjuk le a
paprikák te
tejét, és tegyük félre. Dobjuk a
paprikákat forró
vízbe, a külsejüket kenjük meg olajjal, és ízesítsük. Tegyük kiolajozott tepsibe, és süssük 12-15 percig a te
tejükkel együtt.
A töltelékhez főzzük meg 2-3 perc alatt forrásban lévő
vízben az édes
köményt. Melegítsük fel lassan a
tejszínt a
fokhagymával, a
köménymaggal és az édesköménnyel. Főzzük lassan 15 percig, majd tegyük bele a kukoricát és a fenyőmagot. Ízesítsük.
Töltsük meg a
paprikákat a töltelékkel. Keverjük össze a
parmezánt a kukorica
liszttel, és szórjuk meg vele a
paprikákat. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük pirosra,
Elkészítési idő: 50-55 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>