» 25 dkg tönköly- vagy durumdara » 5 dkg mazsola » 2 ek. szőlőcukor » tengeri só » 1 ek. ghí vagy olaj » őrölt mák, vagy dió, mogyoró, mandula, dejó, fahéjas szőlőcukor, stb.)
Egy liter vizet sóval ízesítünk, majd felforraljuk, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a darát, majd 10-15 perc alatt megfőzzük. Amikor langyos, hozzáadjuk a szőlőcukrot, a mazsolát és a ghít. Utána egy olajos kanállal galuskákat szaggatunk belőle a mákba, vagy a többi darált finomság valamelyikébe.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom