Karamellizát őszibarack lemon curddel és fekete áfonyával receptHány személyre: 4 személyre
» 4 nagy érett őszibarack, félbevágva és kimagozva
» 3 ek.
vaj, kis darabokra vágva
» 1 cs. vaníliás
cukor» 2 ek. bionád
cukor» 6 ek. lemon curd (
citromkrém) konzerv
» 30-60 g
tejszín
» 150 g friss fekete áfonya
Készítsük elő a grillsütőben a faszenet, tegyük grilltálcára a barackokat vágott felükkel lefelé, tegyük a te
tejükre a
vajat, a vaníliás- és nádcukrot. Dolgozzuk össze a lemon curdöt és a
tejszínt. Grillezzük a grilltálcát a grill
rácsra, és zárt grillsütőben 10-12 percig, közben forgassuk meg a
vajas keverékben. Vágjuk kisebb darabokra, tegyük tálkába, szórjuk meg áfonyával, és kanalazzuk rá a lemon curdöt.
Elkészítési idő: 20-22 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>