A húst kicsontozzuk, majd a csontokat a zöldségekkel negyed órát pirítjuk az olajban. Ezután felöntjük a borral, a fűszereket rászórjuk, és további negyed órát főzzük. Ekkor egy liter
vízzel felöntve még másfél órát főzzük, majd leszűrjük, és addig főzzük, amíg fél liternyire csökken. A
szalonnához keverjük a
tormát,
sózzuk,
borsozzuk, az egészet pürésítjük, majd megkenjük vele a húst, és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a megmelegített lébe keverjük a maradék
tormát,
sóval,
cukorral ízesítjük, majd a
tejszínt és a
citromlevet is hozzáadjuk. A húsfiléket
vajon megpirítjuk,
sózzuk,
borsozzuk, majd a mártással kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>