Sült nyúl olívaolajjal és hagymával receptHány személyre: 4 személyre
» 750 g nyúlhús, kisebb adagokban
» 375 ml száraz
fehérbor» 3 friss
oregano» 3
babérlevél» 80 ml
olívaolaj» 220 g meghámozott és félbevágott bébi
hagyma» 6 gerezd hámozatlan
fokhagyma» 1 ek. piros
paprika» 170 ml csirkehúsleves- alap
» 1/2 bögre fekete olívabogyó
»
só, frissen őrölt fekete
bors» friss
oregano ágacskák a díszítéshez
» ropogós kenyér
Egy nagy edényben kever össze a húst a borral, az
oreganoval, és a babérlevelekkel.Lefedve éjszakára tedd a hűtőbe. A húst csöpögtesd le, a páclevet tedd félre.180°C- ra melegítsd elő a sütőt.Nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és pirítsd meg adagokban a nyulat, mind két oldalán. Majd tedd hőálló tálba. Pirítsd meg a vörös illetve a
fokhagymát, mikor aranybarna add hozzá a piros
paprikát. Két perc keverés után add hozzá a húsleves alapot, és a páclevet.Forrald fel. Majd ezt öntsd a nyúlra, tedd bele az olívabogyókat,
sózd,
borsozd. Fedd le és 1 óra 15 percig vagy a hús puhulásáig süsd.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>