A fürjeket göngyöljük be a
szalonnába és pirítsuk meg az
olívaolaj felében.
Pároljunk meg 3 evőkanál
rizst
sós
vízben, szűrjük le, majd dolgozzuk össze a hús szaftjával, a felaprított
petrezselyemmel, a turbolyával, a
kakukkfűvel, a babérral és egy kis
borssal.
A szétnyitott és kimagozott
paprikákba kanalazzunk a
rizsből, helyezzük rá a fürjeket, tekerjük be alufóliával és rakjuk háromnegyed órára előmelegített sütőbe.
A maradék
rizst pároljuk meg köretnek. A felkockázott
paradicsomot futtassuk meg egy kis
olívaolajon, majd dolgozzuk hozzá az összevágott
hagymát és a zúzott
fokhagymát. Fűszerezzük
kakukkfűvel, babérral,
sóval, valamint
borssal és ezt a szószt külön kínáljuk az ételhez.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>