A szivet vágjuk vékonyra, a májat kb 1 cm széles lapokra és egy-kettő órára tegyük annyi
tejbe, amennyi ellepi. Miután megszívta magát, a szívdarabokat tegyük tányérra, majd a májat vágjuk kisujjnyi csíkokra. Alapanyag kg-onként pirítsunk 2-3 fej vörös
hagymát, ízlés szerint 1-2 gerezd
fokhagymával. Ha megpirult, szórjunk rá piros
paprikát és tegyük rá a szívdarabokat,
sózzuk,
borsozzuk, majorannázzuk meg, forgassuk át, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyiben fedõ alatt megpárolódik. Amikor már majdnem puha (kb. 30 perc) pirítsuk
zsírjára, tegyük hozzá a májat, forgassuk át, kissé pörköljük meg, majd öntsünk rá több vizet, mint ami ellepi, mert könnyen leragadhat. Húsz percig pároljuk fedõ alatt, de hagyjuk a szaftot bepárolódni.
Tálalása serpenyőben, köretként
sós
burgonyát adjunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>