A malaccombot kiterítjük,
sózzuk,
borsozzuk. Az összepréselt
fokhagymát elkeverjük a fűszerekkel és a
paprikakrémmel, majd megkenjük vele a húst, és széleit egymásra hajtva megtűzzük. Tepsibe tesszük a felszeletelt
hagymával és a
rozmaringgal együtt, majd meglocsoljuk a borral és az olajjal, és kb. 2 - 2 1/2 óra alatt készre sütjük. Eközben a legyalult
káposztát a fonnyasztott
hagymára dobjuk egy lábosba,
sózzuk,
borsozzuk, a
cukorral és az
ecettel ízesítjük, majd hozzáöntünk még egy deci vizet, és kb. fél órát pároljuk. Az utol
só 10 percre hozzákeverjük a felkockázott
almát is. A cukrot egy deci
vízzel és a borral főzni kezdjük, hozzáadjuk a
chilit,
sózzuk,
borsozzuk, és sűrűre főzzük. A húst ezzel megkenjük, és így még 25 percet pirítjuk. Végül a felszeletelt malacot az
almás
káposztával körítve, és
pecsenyelével meglocsolva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>