A babot éjszakára beáztatjuk, másnap a húst megkötözzük mint egy
sonkát,
sózzuk,
borsozzuk, és rákötjük a
rozmaringot is. Tepsibe tesszük 8 gerezd
fokhagymával és 2 felszeletelt
hagymával együtt, majd betakarjuk a 6 baconnel, meglocsoljuk a borral és két kanál olajjal, majd valamivel több, mint egy órát pároljuk a sütőben. Eközben a maradék
hagymát és
fokhagymát olajban megpirítjuk a maradék baconnel együtt, hozzáadjuk a póré
hagymát ás a
zsályát, valamint a babot, majd felöntjük 5 deci
vízzel, és puhára pároljuk. Egy lábosban összekeverjük a
paradicsompürével a felaprózott
paradicsomot, a cukrot, a kakukkfüvet, a cseresznye
paprikát,
sózzuk,
borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük. A végén beletesszük a főtt babot, majd az egészet egy mély tálba kanalazzuk. Rátesszük a felszeletelt húst a sült baconnel, majd a mini
paradicsommal díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
Richárd
2017-12-27 18:48
Nem szeretjük túlzottan a sertést, de gondolom, ha csirkére váltunk vagy bármi másra, ami szárnyas, akkor elszáll a szerencsénk :) Tökéletes recept mellesleg!
https://www.ujsagomat.hu/lidl