A
lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap
sós, babérleveles
vízben puhára főzzük- Ezután villával pépesítjük,
sózzuk,
borsozzuk, a
mustárral, a
petrezselyemmel, az összepréselt
fokhagymával, a
cukorral és az
ecettel ízesítjük. Egy órára hűtőbe rakjuk, közben elkészítjük a
paprikát. Ehhez a pritamin
paprikákat elfelezzük, kimagozzuk, majd
vízzel teli lábosba tesszük.
sózzuk, cukrozzuk,
ecetet öntünk hozzá, majd roppanósra főzzük. Eközben a petrezselymet,
rozmaringot,
fokhagymát,
olívaolajat egy tálban összekeverjük,
sózzuk,
borsozzuk, és ezt locsoljuk a főtt
paprikákra. Ezt is egy órára hűtőbe tesszük, majd a
lencsével megtöltjük, és így kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>