Vágjuk fel a pulykahúst egyforma, falatnyi darabokra. Ezután forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az összezúzott
fokhagymát, majd a húst és 2-3 percig pirítsuk. Szórjuk meg
sóval, őrölt
borssal, majd ízesítsük a
paradicsompürével. Ezután öntsük fel az egészet a
fehérborral, és lefedve pároljuk puhára. Mielőtt elkészülne a megtisztított kelbimbót is tegyük hozzá. Tálalás előtt sűrítsük egy kevés
vízzel elkevert
liszttel. A puliszkához forraljunk fel 8 dl vizet egy csipet
sóval. Szórjuk bele folyamatosan kevergetve a kukorica
lisztet, majd 4-5 perc alatt főzzük az egészet sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, öntsük ki
zsírozott tűzálló tálba, és morzsoljuk rá a juhtúrót. Forró sütőben 20-25 percig pirítsuk. Az elkészült kelbimbós húst a puliszkával körítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>