A konyhakész csirke bőrét hosszában bevágjuk, a csontot kiszedjük, a húst pedig lefejtjük a húsról, és az egészet kiterítjük. A vastagabb részről levágunk egy kevés húst, és arra a részre tesszük, ahol kevesebb hús van. Az egészet
sózzuk,
borsozzuk, és a fűszerkeverékkel ízesítjük. Ezután a májat felkockázzuk, összekeverjük a felaprózott
csirkemellel, a
tojásfehérjével,
tejszínnel,
fokhagymával, majd
sózzuk,
borsozzuk, és az egészet leturmixoljuk. Hozzákeverjük a tarját és a pisztáciát is, majd az egészet eloszlatjuk a kiterített húson. Az egészet felgöngyöljük egy sütőpapírral, megkötjük, majd kb. másfél óra alatt készre sütjük. Ezután felszeleteljük, tálra tesszük, és a tál közepére tesszük a felkarikázott
narancsot, majd a
petrezselyemmel is díszítjük, és így kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>