A rákokat
citromlével és kevés
sóval ízesített
vízbe főzni kezdjük, majd ha feljönnek a
víz te
tejére, áttesszük őket egy jégkockákkal teli
vízzel töltött lábosba. Ezután felesleges részeit eltávolítjuk, majd harmadát félretesszük díszítésnek. A
narancsokat cikkcakkban félbevágjuk, és húsukat kikanalazzuk. Az
uborkát felkockázzuk,a
hagymát felkarikázzuk, a
narancsot felaprózzuk, és levét elkeverjük a
majonézzel, a
mustárral, por
cukorral,
sóval, fehér
borssal, a brandyvel és az összepréselt
fokhagymával. Ezután belekeverjük a rákokat, a zöldségeket és a
narancsot, és az egészet lehűtjük. Végül az egészet eloszlatjuk a
narancshéjakban, majd rátesszük a díszítésre félretett rákokat, megszórjuk a felaprózott
petrezselyemmel, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>