Fehér csokoládés- vörös áfonyás torta - Karácsony receptHány személyre: 8 adag lesz belőle
» 225g pitetészta
» 1 bögre
cukor» 2
tojás» 1/4 bögre olvasztott
vaj» 2 teáskanál vanília
» 1/2 bögre
liszt» 6 kocka (180g) durvára tört fehér
csokoládé» 1/2 bögre felaprított, enyhén magpirított* dió
» 1/2 bögre durvára aprított aszalt vörös áfonya
*Forró serpenyőben közepes lángon, vagy amíg illatozni nem kezd pirítsuk a diót 3 percig.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. 23 cm átmérőjű pite- vagy tortaformába tegyük a tésztát. (Tegyük a maradék pitetésztát hűtőbe, vagy fagyasszuk le, később felhasználhatjuk.)
A
vajat, a vaníliát, a
tojásokat és a cukrot alaposan keverjük el egy nagy tálban. A
lisztet adjuk hozzá és jól dolgozzuk el vele. A pirított diót, a fehér
csokoládét és a vörös áfonyát is tegyük a masszába.
A formában várakozó tésztába kanalazzuk a tölteléket. 50-55 percig süssük, vagy amíg a torta te
teje ropogósra és aranybarnára nem sül ill. nem ragad a tészta a közepébe szúrt késre.
Hagyjuk teljesen
rácson kihűlni.
Tipp:
Elkészíthetjük két nappal hamarabb is.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>