160°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy 12 darabos muffinsütőformát kenjünk ki vékonyan, tegyük félre.
A krém
sajtot és a cukrot egy nagy tálban keverjük össze 2 perc alatt könnyű és habos masszává egy közepes fokozatra állított botmixerrel. A vaníliát és a
tojásokat adjuk hozzá és keverjük simára. (2 perc nagyjából)
Egy kis tálkában a mikrohullámú sütőbe tegyük a
csokoládét. Erős fokozaton melegítsük 1-1 és/12 percig vagy amíg meg nem olvad a
csokoládé. Keverjük meg 1 perc elteltével. Keverjük össze az olvasztott
csokoládét a krém
sajtos keverékkel.
12 formába oszlassuk el a masszát egyenletesen. A muffinformát tegyük egy nagy tepsibe, aztán toljuk be a sütő
rácsra. 1-2 cm-nyi meleg vizet öntsünk a tepsibe. 30 percig süssük a mini
sajttortákat, vagy amíg a széle nem lesz száraz, a közepe pedig teljesen meg nem szilárdul. Vegyük ki a
vízből a muffinformát, tegyük
rácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Változat:
A krém
sajtos keverékből mindegyik formába tegyünk 2 púpozott evőkanálnyit,( mielőtt az olvasztott
csokoládét a krém
sajtos keverékhez adjuk). A
csokoládét adjuk a maradék masszához és alaposan keverjük össze. A
csokoládés masszát kanalazzuk a formában lévő krém
sajtosra. A két keveréket keverjük kissé össze egy késsel.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>