Mogyoróvajas rudacskák - Karácsony receptHány személyre: nagyjából 16 darab
» Fél bögre puha
vaj vagy Rama
margarin» 1/2 bögre kristály
cukor» 1/4 bögre barna
cukor» 1 bögre
liszt» 1 bögre zabpehely
» 1/4 teáskanál szódabikarbóna
» 1/4 teáskanál
só» 1 bögre
mogyoróvaj» 1 és 1/2 bögre firss vagy fagyasztott egész vörös áfonya
» 2/3 bögre kukoricaszirup
» 1/2 bögre
víz» 1 teáskanál vaníliaaroma
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy 20x 20x 5 cm-es sütőformát kenjünk ki.
A barna cukrot, a kristálycukrot és a
vajat keverjük habosra egy közepes méretű tálban. A
sót, a szódabikarbónát, a zabpelyhet és a
lisztet keverjük össze és adagoljuk fokozatosan a
vajas keverékhez. Kevergessük addig, amíg nem válik durva morzsás állagúvá a tészta. A
mogyoróvajat adjuk hozzá.
1 és 1/2 bögrényit tegyünk félre a keverékből. Az előkészített formában oszlassuk el egyenletesen a többit. Közben a vizet, a kukoricaszirupot és a vörös áfonyát tegyük egy közepes méretű lábasba. Főzzük közepes lángon, időnként megkeverve addig, amíg fel nem forr. A lángot vegyük lejjebb, rotyogtassuk tovább néha megkeverve újabb 15 percig. A tűzről húzzuk le, és a vaníliát adjuk hozzá. A megsült tésztán oszlassuk el egyenletesen. A félretett morzsás keveréket szórjuk a te
tejére.
A sütőbe tegyük vissza, 15-20 percig süssük. A sütőben hagyjuk kihűlni. Hosszúkás szeletekre vágjuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>