180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy 33x 23x 5 cm- es sütőformát kenjünk ki. Keverjünk össze két bögre
lisztet, 1/2 bögre porcukrot, 1/4 teáskanál
sót és 1 evőkanál zöld
citromhéjat. A kockára vágott
vajat adjuk hozzá, és gyúrjuk addig, amíg nem kapunk morzsalékos masszát. A formában a tésztát oszlassuk el egyenletesen. 18-20 percig süssük vagy amíg aranybarna nem lesz.
Közben a sütőport és kristálycukrot és a maradék 1/4 bögre
lisztet vegyítsük össze. Keverjük össze a
tojásokat és a zöld
citrom levet egy másik tálban. A
lisztes keveréket adjuk hozzá, és dolgozzuk össze alaposan egy közepes fokozatra kapcsolt botmixerrel. Adjuk hozzá a vörös áfonyát és a maradék egy teáskanál zöld
citromhéjat. Öntsük az egészet a forró tésztára és 20-25 percig süssük. Hagyjuk teljesen kihűlni
rácsra téve. A te
tejére szórjunk porcukrot és 2 órára hűtsük be. Kockára vágva hidegen tálaljuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>