Polenta- cships receptHány személyre: 6-8 adag
» 1/2 bögre kukoricadara
» 1és 1/2 bögre csirkealaplé
» 2 gerezd zúzott
fokhagyma» 1/2 bögre (60g) szétmorzsolt
feta sajt» 1 piros húsú kaliforniai
paprika, megsütve*, meghámozva és apróra vágva
*A
paprikát tegyük egy alufóliára a forró sütőbe vagy a gázlángra egy platnira, és süssük 15 percig, vagy amíg a héja meg nem feketedik. Forgassuk meg 5 percenként. Ha elkészült, csomagoljuk egy zacskóba és hagyjuk 15 percig állni hámozás előtt.
Az 1/2 bögre alaplében keverjük el alaposan a kukoricadarát. Tegyük félre.
Öntsük egy nagy, vastag aljú lábasba a maradék 1 bögre alaplevet és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kukoricadarás keveréket és a
fokhagymát. Fedjük le a lábast, vegyük takarékra a lángot és főzzük 20 percig a polentát. Vegyük le a tűzről és a
feta sajtot keverjük hozzá. Kevergessük addig, amíg a
sajt teljesen bele nem olvad a masszába. A kaliforniai
paprikát is adjuk hozzá és azt is jól keverjük el.
Egy 20x 20x 5 cm-es sütőformát fújjunk be latapadásgátló spray-vel. A kukoricadarás keveréket kanalazzuk bele és simítsuk el, hogy egyenletesen szétterüljön. Rakjuk hűtőbe.
A grillsütőt melegítsük elő vagy a sütőt állítsuk grillező funkcióra. A polentát borítsuk ki egy vágódeszkára és daraboljuk fel 5 cm-es kockákra. Vágjunk szét minden kockát, így kis háromszög alakú darabokat kapunk. Latapadásgátló spray-vel fújjunk be egy sütőlemezt. Sorakoztassuk a háromszögeket az előkészített lemezre, és enyhén fújjuk be őket a spray-vel. Süssük világosbarnára. A polentadarabokat fordítsuk meg, süssük ropogósra és barnára. Tálaljuk melegen vagy langyosan. Díszítsük kedvünk szerint metélő
hagymával és friss
oregánóval.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>