» Kb. 1,5kg bélszín » 1 evőkanál szemes fekete bors » 2 evőkanál frissen aprított vagy 2 teáskanál szárított bazsalikom » 4és 1/2 teáskanál frissen aprított vagy 1/2 teáskanál szárított kakukkfű » 1 evőkanál frissen aprított vagy 1 teáskanál szárított rozmaring » 1 evőkanál zúzott fokhagyma » Só és őrölt fekete bors (elmaradhat)
220°C-ra melegítsük elő a sütőt. A húst kötözzük meg sonkaszerűen.Tegyük egy alacsony peremű tepsibe állított rácsra.
A szemes borsot mozsárban törjük össze durvára. Ha nincs mozsarunk, akkor egy klopfoló és egy műanyagzacskó is megteszi. Szórjuk a zacskóba a borsot, zárjuk le. A levegőt nyomkodjuk ki belőle és csapjunk rá néhányszor a klopfolóval.
A törött borsot, a bazsalikomot, a rozmaringot és a fokhagymát keverjük össze egy kis tálban. Dörzsöljük be a húst a fűszerkeverékkel.
40-50 percig süssük attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni.
A sültet tegyük egy tálra és takarjuk le alufóliával. Szeletelés előtt 10-15 percig hagyjuk állni. Vágjuk le róla a zsineget. Tálaljuk 1 cm vastag szeletekre vágva.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom