Pulykasült vörös áfonyás töltelékkel - Karácsony recept

Hány személyre: 20 adag lesz belőle

» 360g fehér kenyér, kis kockákra vágva
» 2 evőkanál vaj
» 1és1/2 bögre felaprított vöröshagyma
» 1és 1/2 bögre felaprított zellerszár
» 2 teáskanál szárnyas- fűszerkeverék
» 1 teáskanál szárított, morzsolt rozmaring
» 1/4 teáskanál
» 1/4 teáskanál fekete bors
» 1 bögre durvára vagdalt friss vörös áfonya
» 1 evőkanál cukor
» 3/4 bögre csirkealaplé
» 1 (3,6- 4,5 kg-os) konyhakész pulyka
» Friss petrezselyemlevél (elhagyható)
190°C-ra melegítsük elő a sütőt.
Rendezgessük el a kenyérkockákat két 38x 25 cm-es sütőformában. Pirítsuk 12 percig, vagy amíg kissé megpirulnak. A sütő hőfokát vegyük le 180°C-ra.
A vajat közepes lángon, egy nagy lábasban olvasszuk fel. A zellert és a hagymát szórjuk bele, majd kevergetve 8 percig pároljuk, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük le a tűzről. A kenyérkockákat, a kakukkfüvet, a szárnyas- fűszerkeveréket, a t- borsot és a rozmaringot adjuk hozzá, majd jól keverjük össze. A cukrot egy kis tálban adjuk a vörös áfonyához, majd öntsük a zöldséges keverékhez. Az egészet alaposan keverjük össze. Az alaplevet öntsük hozzá, majd vegyítsük el vele.
Fújjuk be letapadásgátló spray- vel a tepsit és a belehelyezett rácsot. A pulykát kívül- belül mossuk meg hideg vízzel, majd töröljük szárazra egy papírtörlővel. Lazán töltsük meg a hasüreget töltelékkel. Mellével felfelé tegyük a pulykát a rácsra. 3 óra hosszáig süssük letakarva, az utol 20 percben vegyük le róla a fóliát.
A maradék tölteléket tegyük egy kikent vagy letapadásgátló spray- vel befújt tűzálló tálba. Fedjük le és tegyük felhasználásig a hűtőbe.
Egy nagy tálra tegyük ki a kész pulykát. Takarjuk le lazán egy fóliával és hagyjuk állni 20 percig.
Csúsztassuk a sütőbe a töltelékkel teli letakart tűzálló tálat, a hőfokot állítsuk 190°C-ra. Addig süssük, amíg jó forró nem lesz (kb. 25-30 perc).
Ha a pulyka bőrét nem szeretjük, akkor távolítsuk el és dobjuk ki. A húst szeleteljük fel és a töltelékkel tálaljuk. Díszíthetjük friss petrezselyemlevelekkel.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Cassoulet - Franciaország
Először sima vízben pároljuk fél órán át a babot, majd szűrjük le. Ezután ismét öntsük...
Olasz töltött paradicsom
A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, belsejüket kiszedjük, majd sóval, borssal behin...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat