Sütőtökös- diós keksz - Karácsony receptHány személyre: Nagyjából 4 adag lesz belőle
» 2 bögre
liszt» 2 teáskanál őrölt
fahéj» 1 teáskanál őrölt
szegfűszeg» 1 teáskanál szódabikarbóna
» 1 bögre puha
vaj vagy Rama
margarin» 1/2 bögre kristály
cukor» 1/2 bögre barna
» 1 bögre sütőtökpüré
» 1 nagy
tojás» 2 teáskanál vaníliaaroma
» 2 bögre reszelt fehér
csokoládé» 2/3 bögre durvára tört pirított dió
A sütőt 180°C- ra melegítsük elő. A
lisztet,
fahéjat, szódabikarbónát és a
szegfűszeget keverjük össze egy kis tálban. A
vajat, barna cukrot és kristálycukrot keverjük krémesre egy nagy tálban. A sütőtökpürét,
tojást és a vaníliaaromát forgassuk bele. Adjuk fokozatosan hozzá a
lisztes keveréket. Szórjuk bele a diót és a
csokoládét. Formázzunk evőkanállal gombócokat a tésztából, majd tegyük őket egy kikent sütőlemezre. A kanál hátával vagy egy pohár be
vajazott, kristály
cukorba mártott aljával lapítsuk le kissé őket.
11- 14 percig süssük vagy addig, amíg a közepük átsül. Hagyjuk a sütőlemezen hűlni 2 percig, majd tegyük át
rácsra, hogy teljesen kihűlhessenek.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>