Vörös áfonyás- narancsos kocsonya - Karácsony recept
Hány személyre: 8 adag lesz belőle
» 1 bögre víz » 3 bögre friss vörös áfonya » 10 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerinti mennyiség ) » 2 és 1/2 teáskanál zselatin » 3/4 bögre hideg víz » 1/2 bögre hámozott, kockára vágott narancs » 1/2 bögre kockára vágott zellergumó » 1 evőkanál reszelt narancshéj
Forraljuk fel az egy bögre vizet egy közepes méretű lábasban közepes- nagy lángon. Szórjuk bele a vörös áfonyát és a cukrot. Kevergetve újra forraljuk fel. A lángot vegyük kicsit lejjebb, és főzzük 10 percig időnként megkeverve, vagy addig, míg az áfonyaszemek szét nem nyílnak. Ha sűrű, akkor jó.
A zselatint szórjuk egy közepes méretű jénai tálba és öntsük hozzá az áfonyás keveréket. Keverjük addig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.
Adjuk hozzá a hideg vizet, a zellert, a narancshéjat és a narancskockákat. Alaposan keverjük össze és körülbelül 4 óra hosszára tegyük egy 20 x 20x 5 cm- es tálba. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom