Az élesztőt a langyos
tejben 4-5 dkg
cukorral elkeverjük. A Rama
margarint a
liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a
tejben felolvasztott élesztőt, a porcukrot,
sót és simára eldolgozzuk. Negyedórányi pihentetés után beledolgozzuk a tésztába a 20 dkg mazsolát, az 50 dkg diót, 30 dkg cukrozott
narancshéjat, reszelt
citromhéjat, vaníliás cukrot. Ezután fél kilós darabokra osztjuk és 20 centis rudakat sodrunk, amiket kissé lelapítunk. Egy órát meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokon fél óráig sütjük. Sütés után forró
vajjal bőven lekenjük, és vaníliás
cukorral vastagon megszórjuk. Másnap fóliába csomagoljuk, és hűvös helyen sokáig eltartható.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>