Vörös áfonyás kenyérpuding - Karácsony receptHány személyre: 12 adag lesz belőle
» 4 bögre ( 1 l)
tej» 2 bögre kristály
cukor» 5 nagy
tojás» 1 bögre aszalt, cukrozott vörös áfonya
» 2 evőkanál vanília
» 1 evőkanál sütőpor
» 1/2 teáskanál őrölt
fahéj» 450g
bagett, kis darabokra tépve
»
konyakos mártás:
» 1 és 1/2 bögre kristály
cukor» 1 bögre
vaj» 1/2 bögre
tej» 1/4- 3/4 bögre
konyak
A sütőt 180°C- ra melegítsük elő. Latapadásgátló spray- vel fújjunk be egy 33x 23x 5 cm- es tűzálló tálat. Keverjük össze egy nagy tálban a
tejet,
tojásokat, kristálycukrot, vörös áfonyát, vaníliát, sütőport és a
fahéjat. Adjuk hozzá a kenyérdarabkákat, alaposan keverjük a masszába. Az egészet öntsük egy előkészített tálba. 50- 70 percig süssük vagy addig amíg aranyszínt nem kap. Akkor van kész, ha a tisztán húzzuk ki a beleszúrt hústűt.
A
konyakos mártáshoz vegyítsük össze egy kis lábasban a
vajjal a kristálycukrot és a
tejet. Közepes- nagy lángon sűrűn megkeverve addig melegítsük, amíg a
cukor fel nem olvad. Vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a
konyakot.
A kenyérpudingot 12 kockára vágjuk fel és rakjuk süteményes tányérokra. Kanalazzunk mindegyik te
tejére 1/4 bögrényi mártást.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>