» 3 evőkanál durvára őrölt mustármag » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 1 és 1/2 teáskanál szárított, morzsolt rozmaring » 1/2 teáskanál fekete bors » 1 ( kb. 1, 8 kg- os ) alaposan megtisztított, kicsontozott és kötözött báránycomb » Mentazselé ( elhagyható)
A mustárt keverjük össze a rozmaringgal, a fokhagymával és a borssal. Ezzel a keverékkel, a zsineggel sonkaszerűen bekötözött báránycombot jól dörzsöljük be. ( Ha nem akarjuk aznap megsütni, akkor lefedve 24 órára behűthetjük.) Állítsunk egy rácsot az alufóliával bélelt alacsony peremű tepsibe. Tegyük rá a húst. A sütőt 200°C- ra melegítsük elő. Süssük 15 percig. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 160°C- ra, és süssük a húst tovább 1/2 kg- onként 20 percet számolva.
Tegyük ki a húst egy vágódeszkára, takarjuk le alufóliával. Szeletelés előtt hagyjuk állni 10- 15 percet.
vágjuk le a zsineget, dobjuk ki. Szeleteljük fel a húst és mentazselével tálaljuk.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom