Húsgolyók mentás- paradicsomos mártogatóssal - Karácsony recept

Hány személyre: 10 adag lesz belőle

» 1 és 1/2 bögre bulgur ( főtt, szárított, porrá tört búzaszemek )
» 3 bögre hideg víz
» 900g darált bárányhús
» 1 bögre frissen aprított petrezselyem
» 2 közepes fej, apróra vágott vöröshagyma
» 1 evőkanál
» 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
» 1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
» 1/2 teáskanál őrölt fahéj
» 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
» 1/4- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika ( ízlés szerint )
» 1 db ( 5 x 2,5 cm- es ) friss gyömbér, meghámozva, lereszelve
» 1 bögre jéghideg víz
» Mentás- paradicsomos mártogatós ( lásad alább )
» Mentás- paradicsomos mártogatós:
» 900g hámozott konzervparadicsom
» 1 és 1/2 teáskanál szegfűbors
» 1 teáskanál szárított menta
Tegyük a bulgurt egy közepes méretű tálba és öntsük rá a hideg vizet. Áztassuk benne nagyjából 10 percig. Ezután öntsük le a bulgurról a vizet, tegyük át egy apró lyukú szűrőbe vagy sűrű szövésű szitába, majd nyomkodjuk ki belőle a maradék nedvességet.
Egy nagy tálban keverjük össze kézzel a darált bárányhúst, a petrezselyemmel, a fűszerekkel, a hagymával és a gyömbérrel. Adjuk hozzá a bulgurt majd jól gyúrjuk össze. Ezután öntsük hozzá a jéghideg vizet, hogy a massza sima maradjon. Teáskanálnyi adagokból formázzunk falatnyi golyókat a masszából. Helyezzük őket egy beolajozott vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Süssük 20 percig egy 190 °C- ra előmelegített sütőben. Közben készítsük el az alább ismertetett módon a mártogatóst.
A húsgolyókat egy nagy tálra szedjük ki és tartsuk melegen. Tálaljuk melegen a mentás- paradicsomos mártogatóssal.
mentás- paradicsomos mártogatós:
5 percig melegítsük a hozzávalókat egy kis lábosban, hogy az ízek megfelelően elegyedjenek.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!


Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Friss paradicsomleves
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját. Felöntjük a zöldséglevessel, fe...
Bakonyi kacsa
A hagymát felaprózzuk, majd olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk az elfelezett gombákat. Így meg...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat