Töltött gomba majoránnás paradicsommártással - Karácsony recept
Hány személyre: 6 adag
» Majoránnás paradicsommártás » 450g darált sovány marhahús » 1/4- 1/4 bögre apróra vágott friss petrezselyem » 1 nagy fej zúzott fokhagyma » 2 teáskanál apróra vágott friss bazsalikom » 1/2 teáskanál só » Csipetnyi fekete bors » 12 nagy csierkegomba » 1/4 bögre (30g) reszelt parmezán » 4 és 1/2 bögre főtt spagetti ( elmaradhat) » Díszítésként friss bazsalikomlevelek » Majoránnás paradicsommártás hozzávalói: » 420g hámozott, darabolt konzervparadicsom, levével együtt » Kevés csípős paprikaszósz » 1 teáskanál frissen aprított vagy 1/2 teáskanál szárított, morzsolt majoránna » 1 teáskanál őrölt ánizskapormag » só és fekete bors
Készítsük elő a majoránnás paradicsommártást, tegyük félre. A sütőt 180°C- ra melegítsük elő. Finoman keverjük össze egy közepes méretű tálban a darált húst, a kaliforniai paprikát, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot, oregánót, sót, és a borsot. Távolítsuk el a gombák tönkjét és vágjuk őket apró darabokra. Ezt is adjuk a darált húshoz. Az így elkészült masszával töltsük meg a gombakalapokat.
A paradicsommártást öntsük egy tűzálló edénybe és sorakoztassuk rá a töltött kalapokat. Fedjük le.
20 perc sütés után szórjuk meg a parmezánnal, és folytassuk a sütést még 15 percig, de már ne takarjuk le a gombákat. Tálaljuk spagettivel, díszítsük friss bazsalikomlevelekkel. majoránnás paradicsommártás elkészítése:
A só a bors kivételével tegyük egy közepes méretű lábasba a hozzávalókat, és forraljuk fel. Takarékon rotyogtassuk 5 percig. Ízesítsük sóval és borssal.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom