Padlizsános- húsos pita - Karácsony receptHány személyre: Nagyjából 8 adag lesz belőle
» 1 közepes
padlizsán» 115g sovábny darált marhahús
» 1/4 bögre finomra aprított vörös
hagyma» 1 nagy gerezd zúzott
fokhagyma» 1 nagy, felaprított
paradicsom» 1 kicsi, apróra vágott zöld húsú kaliforniai
paprika» 1/4 bögre kockára vágott zöld olajbogyó
» 2 evőkanál olivaolaj
» 1 teáskanál
fehérborecet» 1 evőkanál frissen aprított vagy 1 teáskanál szárított, morzsolt
oregánó» Só és fekete
bors
180 °C-ra melegítsük elő a sütőt. Szurkáljuk meg villával a
padlizsán héját és tegyük egy alacsony peremű tepsibe. Addig süssük, amíg a héj meg nem ráncolódik és feketedik illetve amíg meg nem puhul a
padlizsán. Tegyük félre addig, amíg kezelhető hőmérsékletűre nem hűl.
közben egy közepes méretű edényben a darált húst pirítsuk barnára. Adjuk hozzá a
hagymát és
fokhagymát. Amíg meg nem puhul lefedve pároljuk.
A
padlizsánt hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. Keverjük össze közepes méretű tálban a
padlizsánkockákat, a
paradicsomot, a kész darált húst a kaliforniai
paprikát és az olajbogyót. Keverjük össze egy kisebb tálkában az
oregánót, az
ecetet és az olajat. Ez utóbbit adjuk hozzá a
padlizsános keverékhez, finoman dolgozzuk bele.
Ízesítsük ízlés szerint
sóval és
borssal.
Tálaljuk pirított pitaszeletekkel.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>