Alufóliával béleljük ki a sütőlemezt, majd tegyük rá a grill
rácsot. A
rácsot helyezzük 10 cm- re a felső fűtőszáltól. Melegítsük elő a sütőt.
Tegyük a
paprikákat a
rácsra és 15- 20 percig, vagy amíg meg nem feketedik grillezzük. 5 percenként forgassuk meg őket egy hosszú nyelű fémcsipesszel.
Csomagoljuk alufóliába a megfeketedett héjú
paprikákat 15- 20 percre. A keletkezett gőz hatására héjuk könnyen lehúzható lesz.
Csumázzuk ki a
paprikákat. Vágjuk félbe majd tegyük egy vágódeszkára őket. Húzzuk le a héjukat hámozókéssel, mossuk meg hideg
vízben a
paprikahúst így a rajta maradt magokat is el tudjuk távolítani.
Vágjuk vékony csíkokra a fél
paprikát.
Helyezzük egy zárható edénybe a
paprika csíkokat és adjuk hozzá az olajat, az
oregánót és a
fokhagymát. Zárjuk le az edényt és alaposan rázzuk össze, hogy a benne lévő hozzávalók jól elkeveredjenek. A
paprikát hagyjuk 1 órán át pácolódni.
fokhagymás pirítóssal tálalhatjuk,
oregánóággal díszíthetjük.
Hűtőben 1 hétig eláll.
Tipp:
Ezt a grillezési technikát mindenféle ( édes- csípős)
paprikánál alk
almazhatjuk. A grillezési idő a
paprika méretétől függ. Csípős
paprika esetén rögtön mossunk kezet és ne nyúljunk a szemünkbe.
A zöld húsú kaliforniai
paprikával inkább ne kísérletezzünk vékony héja miatt.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>