Vörös áfonyás csirkeszárnyak - Karácsony receptHány személyre: Körülbelül 16 adag lesz belőle
» 1 kg 35 dkg csirkeszárny
» Só és fekete
bors» 2 bögre vörös áfonya- mártás
» 1/2 bögre barbeceu- szósz
» 1/2 bögre frissen facsart
narancslé
» 2 evőkanál tápióka
» 1 evőkanál
mustár
A grillsütőt melegítsük elő vagy állítsuk grillező funkcióra. A csirkét mossuk meg és egy papírtörlővel töröljük szárazra. A szárnyvégeket vágjuk le és dobjuk ki. A szárnyakat az ízületnél vágjuk félbe. Tegyük őket a
rácsra,
sózzuk és
borsozzuk. Tegyünk egy tepsit a
rács alá, hogy a lecsöpögő zsiradékot felfogja. A felső fűtőszáltól 10 cm- re 10- 12 percig grillezzük, vagy míg barnára nem sülnek. Egyszer forgassuk meg őket. Ha elkészültek tegyük a szárnyakat egy tepsibe.
Keverjük össze egy kis tálkában a vörös- áfonya mártást, a
narancslevet, a barbeceu- szószt, a tápiókát és a
mustárt.
Az így kapott keveréket öntsük a csirkeszárnyakra, tegyük sütőbe és 180°- on süssük kb. 20 percig.
Előkészítés: kb. 20 perc
Sütés: 30 perc
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>