A kibelezett és óvatosan leöblített
pontyot belül meg
sózzuk. Vigyázzunk, hogy közben a nyálkás bőrt ne sértsük meg. Ezután a
pontyot egy megfelelő nagyságú lábosba tesszük és ráöntjük a felforralt
ecetet. Kb. 10 percig állni hagyjuk, miközben a hal bőre megkékül. Ezután hozzáöntjük a bort, kb. 1,5-2 dl vizet. Beletesszük a karikára vágott
hagymát, a babérlevelet,
borsot és egy darab
citromhéjat, s lefedve, gyenge tűzön kb. 20 perc alatt megfőzzük a
pontyot.
A kékre főtt halat
salátalevélre tesszük,
paradicsomszeletekkel és
citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Olvasztott
vajat,
sós főtt
burgonyát, és
almás reszelt
tormát kínálunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>