Áztassuk be a
zselatint hideg
vízbe. Válasszuk szét a
tojásokat. Hűtsük le a
tojásfehérjét. Verjük habosra a
tojássárgáját és a cukrot 10 percig kézi mixerrel. Keverjük bele a pezsgőt és a
citromlevet.
Nyomkodjuk ki a
zselatint, majd alacsony hőmérsékleten oldjuk fel a maradék pezsgővel. Azonnal húzzuk le a fazekat a tűzhelyről. Először 2-3 evőkanál pezsgőkrémet adjunk a
zselatinhoz. Végül adjuk hozzá a maradék pezsgőkrémet is. Tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre, amíg zselésedni kezd. Verjük fel külön a
tojásfehérjét és a
tejszínt. Keverjük először a
tejszínt, aztán a
tojásfehérjehabot a krémhez. Mindezt fedjük le, és helyezzük 1 órára a hűtőszekrénybe.
Felezzük le a gránát
almát. Egy kanállal kopogtassuk meg a héját, hogy kipotyogjanak a magok. A krémet kanalazzuk tálakba.
Szórjuk meg gránát
almamagokkal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>