Pucoljuk meg a
hagymákat, és negyedeljük el belőlük kettőt. Pucoljuk meg a leveszöldségeket, és vágjuk nagyobb darabokra.
sózzuk,
borsozzuk meg a húst. Forrósítsuk fel a
vajat sütőedényben, és süssük meg benne a hús minden oldalát. Süssük vele együtt 4 percig a leveszöldséget és a negyedelt
hagymát. Keverjük bele a
paradicsompürét, és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a vörösbort, 700 ml vizet, a húsleves-kockát és a fűszereket. Forraljuk fel, lefedve pároljuk 2 óráig.
Tisztítsuk meg a babot, majd lefedve dinszteljük 12 percig enyhén
sós
vízben. Öntsük le a főzővizet, majd hűtsük le a babot. Fogjuk össze néhány babot, és tekerjük körbe egy
szalonnával.
Vegyük ki a marhasültet a folyadékból, tekerjük alufóliába, és tartsuk melegen. Szűrjük a pecsenyelevet a fazékba. Morzsoljuk bele a
mézeskalácsot. Forraljunk fel mindent, és néhányszor megkeverve főzzük 10 percig.
Kockázzuk fel a maradék
hagymát. Forrósítsuk fel a
vajat egy serpenyőben. Dinszteljük meg benne a
hagymát. Helyezzük bele a babcsomagocskákat, és párszor megkeverve süssük 5 percig. Ízesítsük
sóval,
borssal. Szeleteljük fel a húst, tálaljuk babbal, és petrezselymes
burgonyával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>